Kalusto

Tällä kalustolla syntyy vaativammatkin kaivot!

kalusto-panoraama

Porauskalustomme on riittävän ketterää, jotta pääsemme melko ahtaisiinkin kohteisiin.

Kunkin auton yhteyteen olemme keränneet tietoja, jotka auttavat suunnittelemaan niiden liikkumista esim. ahtailla pihamailla.

Jos porausta tehdään herkästi vioittuvalla maaperällä kuten nurmikolla, voimme käyttää koneiden alla suojalevyjä. Ne pienentävät koneiden aiheuttamaa maanpinnan rikkoutumista merkittävästi.

MB_EU Kaluston kuopus on sähköomavarainen MB, lempinimeltään ”Nysä”. Kaikilla pyörillä vetävä auto etenee myös huonokuntoisilla teillä ja porausvaunu on ketterä, ja sopii siksi erinomaisesti pienille pihoille. Vaunun erikoisuus on pyörivä rakenne, jonka ansiosta nurmikko ei mene sen alla rullalle.
scaniaScania, lempinimeltään ”Kania” on suunniteltu ja toteutettu itse, omaan tarpeeseen. Se soveltuu erityisen hyvin porauksiin, joissa tarvitaan syvää maaporausta. Tällä kalustolla onnistuu kaikki poraukset. Kania vaatii melko suuren työskentelytilan ympärilleen. Se on sähkö- ja vesiomavarainen.
Sisu Ristiinan Porakaivon toiminta alkoi aikoinaan tällä Sisulla. Auto soveltuu kevyenä erinomaisesti saarissa tehtäviin porauksiin.
kannu Kannu kuljettaa nimensä mukaisesti sisällään vettä. Se on apuna kun teemme porakaivonpesua ja se kehittää vesipaineaukaisuun tarvittavan paineen.
kalusto-painehalkaisu
Kannu työssä; vesipainehalkaisussa vettä pumpataan tulpattuun porakaivoon vedentulon varmistamiseksi.
kalusto-kaivonpesu
Vanhan porakaivon ympärille on rakennettu asennuskaivo. Kannu on mukana kaivon pesussa.
kalusto-nysa-tyoalueKuvasta selviää hyvin pora-auton ja vaunun tarvitsema liikkuma- ja työskentelytila.
kalusto-kania-tyomaalla”Kania” työmaalla. Porauspuomi kääntyy kätevästi sivusuunnassa ilman että autoa tarvitsee siirtää. Kuvassa Taneli aloittaa pintaeritysporausta kohteessa, jossa rengaskaivon tekeminen olisi olosuhteiden vuoksi lähes mahdotonta.