Tällä kalustolla syntyy vaativammatkin kaivot!

Porauskalustomme on riittävän ketterää, jotta pääsemme melko ahtaisiinkin kohteisiin.

Kunkin auton yhteyteen olemme keränneet tietoja, jotka auttavat suunnittelemaan niiden liikkumista esim. ahtailla pihamailla.

Jos porausta tehdään herkästi vioittuvalla maaperällä kuten nurmikolla, voimme käyttää koneiden alla suojalevyjä. Ne pienentävät koneiden aiheuttamaa maanpinnan rikkoutumista merkittävästi.

Kaluston kuopus on sähköomavarainen MB, lempinimeltään ”Nysä”. Kaikilla pyörillä vetävä auto etenee myös huonokuntoisilla teillä ja porausvaunu on ketterä, ja sopii siksi erinomaisesti pienille pihoille. Vaunun erikoisuus on pyörivä rakenne, jonka ansiosta nurmikko ei mene sen alla rullalle.

Kuvasta selviää hyvin pora-auton ja vaunun tarvitsema liikkuma- ja työskentelytila

Scania, lempinimeltään ”Kania” on suunniteltu ja toteutettu itse, omaan tarpeeseen. Se soveltuu erityisen hyvin porauksiin, joissa tarvitaan syvää maaporausta. Tällä kalustolla onnistuu kaikki poraukset. Kania vaatii melko suuren työskentelytilan ympärilleen. Se on sähkö- ja vesiomavarainen.

”Kania” työmaalla. Porauspuomi kääntyy kätevästi sivusuunnassa ilman että autoa tarvitsee siirtää. Kuvassa Taneli aloittaa pintaeritysporausta kohteessa, jossa rengaskaivon tekeminen olisi olosuhteiden vuoksi lähes mahdotonta.

Kannu työssä; vesipainehalkaisussa vettä pumpataan tulpattuun porakaivoon vedentulon varmistamiseksi.

Kannu kuljettaa nimensä mukaisesti sisällään vettä. Se on apuna kun teemme porakaivonpesua ja se kehittää vesipaineaukaisuun tarvittavan paineen.

Vanhan porakaivon ympärille on rakennettu asennuskaivo. Kannu on mukana kaivon pesussa.

Kaivon pesuja ja vesipainehalkaisuja tehdään kun keli pysyy plussan puolella.
Kuljetettavat isot vesimäärät eivät sovi yhteen pakkasen kanssa.